İçeriğe geç

MIL-STD-810H

Bu eğitim, askeri teçhizatların ve ürünlerin MIL-STD-810H platform test gereklilikleri, diğer geçerli standartlar ve spesifikasyonlara göre test etmek ve sertifikalandırmak için önemli bir eğitimdir. Eğitim, standartta açıklanan test bölümlerine odaklanır. Eğitmenler, MIL-STD-810H, RTCA-DO-160G, MIL-STD-461G’ye uygun ürün tasarımı ve testleri yaparak, uzun yıllar sahada çalışarak edindikleri deneyim ve bilgileri paylaşmaktadır. Bilgilerin etkinliği ve anlaşılırlığı için slaytlar, grafikler ve test videoları ile desteklenir ve her oturum MIL-STD-810H’de açıklanan test yöntemlerine göre planlanır. Eğitim, Dr. İsmail Çicek tarafından ve birkaç deneyimli test personeli ve tasarım mühendisi tarafından verilmektedir.

Eğitim Hakkında

Amaç

Çevresel testlerden amaç, askeri platformlarda kullanılacak yeni veya modernize edilmiş ekipmanların maruz kalacağı çevresel ortamlara uygun olarak geliştirildiğini ve sahada kullanıma hazır olduğunu göstermektir. Bu amaçla, ekipmanın maruz kalacağı ortamlar ve etkilere göre MIL-STD-810H testleri başta olmak üzere seri laboratuvar testleri düzenlenmelidir. Eğitim, MIL-STD-810H test standardını kılavuz alarak ekipmanın maruz kalacağı ortamların ve şartların belirlenmesi, bu ortamlarda bağlanma şekli, çalışma şekli, çalışma süreleri ve senaryolar dikkate alınarak prosedürler hazırlanması ve testlerin gerçekleştirilmesi konularını içermektedir.

Eğitim Yöntemi

Kurumsal eğitimlerimiz kapalı olarak çevrimiçi veya yüzyüze yapılmaktadır. Yüzyüze eğitimlerimiz kurum lokasyonu veya aşağıdaki lokasyonlardan birinde yapılmaktadır.
Lokasyon 1: İstanbul teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Test Uygulama ve Araştırma Merkezi (İTÜ DETAM) – İTÜ Denizcilik Fakültesi Kampüsü, Tuzla, İstanbul
Lokasyon 2: Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Teknopark – GDS Mühendislik ARGE binası. Bungalov No: 17.

MIL-STD-810H eğitimlerimiz çevrimiçi veya yüzyüze verilmektedir.

Çevrimiçi genel eğitim planı
1. Gün: 09:00 – 16:30
2. Gün: 09:00 – 16:30
3. Gün: 09:00 – 13:00

Eğitim Çıktısı

Bu eğitimi tamamlayanların aşağıdaki konularda bilgi sahibi olmaları beklenmektedir:

  • MIL-STD-810H Bölüm I: Terzilik sürecinin uygulamalar ile anlaşılması
  • Yaşam döngüsü, çevre etkisi, ve görev profilleri açısından uyarlama yapılması.
  • MIL-STD-810H Bölüm II: Laboratuvar testleri ve terzileme örnekleri
  • MIL-STD-810H test yöntem ve prosedürleri oluşturma
  • Terzilik ile testleri çalıştırmanın test prosedürleri ve diğer teknik detayları
  • Diğer İlgili Standartlar (Askeri ve Endüstriyel) ve Test Önerileri
  • Ekipman duyarlılıkların bir listesini yazabilme
  • Test süreci hedefleri ve etkinliklerinin anlaşılması
  • Test planları geliştirilmesi, testlerin aksiyon planı ve yürütülmesi
  • Test kesintileri ve öneriler
  • Test sıralaması
  • Test sonuçlarının irdelenebilmesi
Eğitimciler

Ana eğitimci: Dr. İsmail Çiçek.

Eğitimlerimiz, ana eğitimci olarak Dr. İsmail Çiçek ve sistem mühendisliği, avyonik, ve test konularında tecrübeli ekibimizin katkılarıyla sağlanmaktadır. Dr. İsmail Çiçek, 20 yıl ABD Savunma Bakanlığı projelerinde Sistem Mühendisi ve ABD Hava Kuvvetleri Komutanlığı Test Merkezi’nde Baş Mühendis olarak çalışmış olup eğitim konularında bilgi ve tecrübe sahibidir. Tüm eğitimlerimize Test Merkezimizde tecrübeli genç ve yüksek motivasyonlu arkadaşlarımız da destek vermektedir.

Test Sonuçları ve Değerlendirme
  • Test sonuçlarının görev ve eminiyet risklerine göre değerlendirilmesi
  • Test raporları oluşturulması
  • Test sonuçlarındaki sorunları çözebilme.
Eğitimden Kareler

Eğitim, baş eğitmen Dr.İsmail Çiçek ve çevre testleri ve yöntemlerinde deneyimli GDS personeli tarafından verilmektedir.
Dr. İsmail Çiçek, çeşitli mühendislik programlarına ve projelerine liderlik ederek ABD Hava Kuvvetleri test projelerini uzun yıllar yönetti. Dr Çiçek, WPAFB, OH’daki ABD Hava Kuvvetleri Aeromedikal Test Laboratuvarında beş yıl boyunca laboratuvar baş mühendisi olarak çalışmıştır. Eğitim, askeri ve havacılık ekipmanlarının tasarımı ve çevresel testlerinde deneyimli personelimiz tarafından da desteklenmektedir.
Dr. Çiçek, Defense Acquisition University’de (DAU) yayınlanan çalışması: “Aeromedikal Ekipmanların Uçuşa Elverişlilik Test Sertifikasyonu için İvme Testi ve Değerlendirme Süreci”. Çalışmayı okumak için tıklayınız.
GDS Ekibi, 2009 yılından bu yana dünyanın dört bir yanındaki yüzden fazla kuruluşa ve beş yüzden fazla öğrenciye MIL-STD-810, RTCA-DO-160, MIL-STD-461 eğitimleri vermiştir.