Eğitimlerimiz
MIL-STD-810H
Bu eğitim, askeri teçhizatların ve ürünlerin MIL-STD-810H platform test gereklilikleri, diğer geçerli standartlar ve spesifikasyonlara göre test etmek ve sertifikalandırmak için önemli bir eğitimdir. Eğitim, standartta açıklanan test bölümlerine odaklanır.
RTCA-DO-160G
Bu eğitim, sivil havacılık ekipmanlarının FAA/EASA test gerekliliklerine göre test etmek ve sertifikalandırmak için önemli bir eğitimdir. Eğitim, standart belgede açıklanan test bölümlerine odaklanır.
MIL-STD-461G
Bu eğitim, askeri ekipmanınızı MIL-STD-461G’de açıklanan test gereksinimleri ve MIL-STD-464D’de açıklanan platform gereksinimleri için Elektromanyetik Girişim(EMI) ve Elektromanyetik Uyumluluk(EMC) açısından test etmek için önemli bir eğitimdir. Eğitim, bu standart belgelerde açıklanan test bölümlerine odaklanır.
Uygulamalı Titreşim Testleri Eğitimi
Bu eğitim, ekipmanınızı MIL-STD-810H ve RTCA-DO-160G’de açıklanan hedeflenen test gereksinimleri ve platform gereksinimleri için Askeri Standartlar ve Sivil Test Standartlarını test etmek için önemli bir eğitimdir. Eğitim, bu standart belgelerde açıklanan titreşim testi bölümlerine odaklanır.
Sistem Mühendisliği ve Savunma Projeleri Eğitimi
Sistem Mühendisliğini anlamak, firma taleplerine uygun sistemleri tasarlama sürecinde sistemlerin amacını belirlemek, amacına uygun sistem elemanlarını atamak, sistemin ne kadar zaman ve maliyet gerektirdiğini analiz etmek, savunma projelerinin yönetimsel kısımlarının nasıl olacağını analiz etmek gibi konular eğitimde ele alınmaktadır.
Gereksinim Mühendisliği Yönetimi Eğitimi
Gereksinim Mühendisliği literatürü çok geniştir ve uygulamalar belirli endüstride bile büyük farklılıklar gösterir. Bu nedenle, eğitim gerçek zamanlı, gömülü sistemler alanına ve özellikle aviyonik endüstrisine yöneliktir. Bu sistemlerde yazılımın önemi hızla arttığı için sistem gereksinimlerinden yazılım gereksinimlerine geçişi kolaylaştıran uygulamalara ağırlık verilmektedir.
Eğitmen Hakkında
DR. İsmail Çiçek
Merhabalar. Ben İsmail Çiçek. 30 yılı aşkın sistem mühendisliği deneyimlerim ile 13 yılı aşkın bir süredir sistem mühendisliği eğitimleri vermekteyim. Projelerinde destek verdiğim kişi, kurum ve organizasyonlardan yüksek seviyede pozitif geri bildirim almaktayım ve haliyle bu da benim bu eğitimlere olan motivasyonumu daha da arttırıyor. Sizlere de destek verebilirsem çok memnun olurum.
Sistem Mühendisliği konularındaki tecrübelerim Amerika’da uzun yıllar (1992-2012) değişik savunma projelerinde değişik pozisyonlar ile oluşmuştu.
- 1992-1996, Yüksek Lisans, Texas Tech Üniversitesi, Makine Mühendisliği, Mekanik Titreşimler
- 1999-1999 Doktora, Texas Tech Üniversitesi, Makine Mühendisliği, Random Titreşimler ve Otoparametrik yöntem ile titreşim azaltılması (Teorik ve Uygulama)
- 1997-2005 OnBoard Software, Inc. ARGE Mühendisi. C-5 Tamir-Bakım Uçakları İzleme Sistemleri ve Yazılımları. Değişik Platformlar için Sistem Geliştirme.
- 2005-2006 MTC Technologies, Inc. Proje Mühendisi. Uçak Modernizasyon Projeleri.
- 2006-2008 MTC Technologies, Inc. Test Yöneticisi. US Marine Core için 4 adet İnsansız Hava Aracı ve Sistemi Geliştirilmesi ve Teslimi.
- 2008: AirSurveil, Inc. Vice President. İnsansız Hava Aracı ve Sistemi Geliştirilmesi.
- 2008 – 2013: Baş Mühendis. US Air Force Aeromedical Test Lab. Brooks AFB & WPAFB.
Şimdilerde
2013 yılından beri İstanbul Teknik Üniversitesinde Öğretim Üyesi olarak çalışıyorum. Test konularında tecrüblerimi aktarmak amacıyla İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle ve ekibimizle İTÜ Gemi Teçhizatı Test Merkezi (GTTM) kurulumunu gerçekleştirdik. Bu ve diğer proje çalışmalarımız ile GTTM artık İTÜ’de 2 laboratuvarı olan bir test müdürlüğü oldu.
Bu esnada çevresel testler konularında eğitimler vermeye başladım. Aslında 2009 yılında Raytheon firmasına Texas Tech’in bir doktora programı kapsamında bir eğitim vermiştim: Integrated Product Verification and Validation. Çok saygıdeğer hocamız Prof. Dr. Atila Ertaş’ın oluşturduğu bu doktora programına ait ders sayesinde, birikimlerimin hem çok akademik hem de savunma sektöründe sistem geliştirenler için çok faydalı ve değerli türden bilgi ve tecrübeler olduğunu farkettim. Sonrasında Türkiye’de de askeri ve havacılık sektörlerinde sistem mühendisliği kapsamında, özellikle test, proje yönetimi, sistem mühendisliği, askeri standartlar konularında eğitimler vermeye başladım. Bu eğitimlere sizlerden gelen ozitif geri bildirimler ile daha motivasyonlu bir şekilde, bu süreçte tecrübelenen bazı ekip arkadaşlarımızla, devam ediyorum. Eğitimler yanında sektörümüze bir çok konularda danışmanlık ve mühendislik hizmetleri de vermekteyiz. Sizlere de destek verebilmekten çok memnun olacağız.